Atractii

Excelenta amplasare a Hostelului „Hanul Ursilor” ofera turistilor posibilitatea de a vizita numeroase obiective turistice cum ar fi:

atractii cetatea neamtului

 

Siituată în în imediata apropiere a oraşului Tg. Neamţ,Cetatea Neamţ (sau a Neamţului) face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepţională din România. Apariţia şi existenţa sa, sunt strâns legate de istoria locului, a cărei vechime coboară cu mai bine de şapte milenii în negura timpului.

 

 

 


atractii casa memoriala ion creanga

 

Construită în 1830 de către Petrea Ciubotariul, bunicul marelui pove stitor, casa în care s-a născut şi a copilărit Ion Creangă a fost amena jată ca muzeu în anul 1951. Casa Memoriala „Ion Creanga ” va asteapta.

 

 

 


atractii rezervatia de zimbri dragos voda

 

        Rezervația de Zimbri – Neamț cunoscută și sub denumirea de Rezervația de Zimbrii „Dragoș-Vodă”, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip faunistic) situată în județul Neamț, pe teritoriul administrativ al comunei Vânători-Neamț.

Arealul se întinde pe o suprafață de 11.500 hectare[2], aflându-se se află în partea sudică Munților Sabasei (diviziunea centrală a Munților Stânișoarei) și cea nordică a județului Neamț. Zona se află la nord de porțiunea din DN15B, ce leagă localitățile Vânători-Neamț și Pipirig

 

 

 


atractii manastirea neamt

Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391), care a construit prima biserică din piatră, astăzi dispărută, însă, pe amplasamentul mănăstirii, exista o bisericuță mai veche din lemn, numită Biserica Albă, construită de monahi cu un secol înainte. Biserica actuală din incinta mănăstirii a fost ctitorită de voievodul Ștefan cel Mare la sfârșitul secolului al XV-lea și are hramul Înălțarea Domnului.

Biserica ctitorită de Ștefan cel Mare este principalul monument istoric și de arhitectură moldovenească din incinta mânăstirii, de o eleganță și frumusețe deosebite. Dimensiunile si monumentalitatea ansamblului au sporit prin introducerea în construcție a unor elemente noi: pridvorul, situat în fața intrării și sala mormintelor, sau gropnița, amplasata între pronaos și naos.

 


atractii manastirea secu

 

Mănăstirea Secu a fost construită în anul 1602 cu sprijinul lui Nestor Ureche, mare vornic al Țării de Jos, tatăl cunoscutului cronicar Grigore Ureche, pe locul unei mici sihăstrii numită „Schitul lui Zosim”, fondat la1564. În prezent este monument istoric cu codul NT-II-a-A-10735.

 

 

 

 


atractii manastirea Agapia

        Mănăstirea Agapia este o mănăstire ortodoxă de maici din România, situată pe valea pârâului Agapia, la o distanță de 9 km de orașul Târgu Neamț. Ea se află amplasată în mijlocul unei păduri, la o distanță de 3 km de satul Agapia (județul Neamț). Este una dintre cele mai mari mănăstiri de maici din România, având 300-400 maici și aflându-se pe locul doi ca populație după Mănăstirea Văratec.

Mănăstirea a fost construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861.

Ansamblul Mănăstirii Agapia a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Neamț din anul 2004,  fiind alcătuita din următoarele 7 obiective:

  • Biserica „Sf. Voievozi” – datând din secolul al XVII-lea
  • Paraclisul „Nașterea Maicii Domnului” – datând din 1864
  • Biserica de lemn „Sf. Ioan Bogoslov” – datând din 1821
  • Chiliile – datând din secolele XIX-XX
  • Construcțiile din incintă – datând din secolele XIX-XX
  • Turnul clopotniță – datând din 1823
  • Bolnița de lemn „Adormirea Maicii Domnului” – datând din 1780

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Casa Memorială Ion Creangă
– Casa Memorială Veronica Micle
– Casa Memoriala Mihail Sadoveanu
– Rezervatia de zimbri „Dragos Voda”
– Muzeul de arta populara Nicolae Popa Tirpesti
– Cetatea Neamtului
– Monumentul Eroilor Vinatori de Munte
– Muzeul de istorie Tirgu Neamt